Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Στην ενθρόνιση του Νέου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυ-μου, που έγινε στον καθεδρικό Ναό της πρωτεύουσας το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008, παρέστη ο βουλευτής  και τ. Υπουργός κ. Νίκος Σηφουνάκης και αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κινήματος κ. Γ. Παπανδρέου.
Ο Νίκος Σηφουνάκης εξέφρασε, δια ζώσης και για άλλη μια φορά, τις ευχές του στον Νέο Αρχιεπίσκοπο και τον συνεχάρη για τον μεστό και εμπνευσμένο ενθρονιστήριο λόγο τον οποίο εξεφώνησε κατά την τελετή της επίσημης εγκατάστασής του.
Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Σηφουνάκης σημείωσε:
«Είχα την τιμή να γνωριστώ με τον Μακαριώτατο πριν από δεκαπέντε χρόνια, όταν είχε παραβρεθεί στην παρουσίαση του βιβλίου μου «Ίμβρος – Τένεδος, Οι Τελευταίες Ελληνικές Ημέρες» που έγινε τότε στην Λιβαδειά. Έκτοτε συνδεθήκαμε, ανταλλάξα-με κατά καιρούς τις αγωνίες και τις σκέψεις μας και βρεθήκαμε συνοδοιπόροι στην εθνική προσπάθεια στήριξης του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Είμαι βέβαιος ότι, με την πανάξια εκλογή του μια νέα σελίδα ανοίγει για την εκκλησία μας η οποία, οριστι-κά απαλλαγμένη από κοσμικές ενασχολήσεις, θα αφοσιωθεί αποκλειστικά στο τόσο σημαντικό  πνευματικό και ποιμαντικό της έργο».